Карадайъ начело на евролистата на ДПС, нито един от Кърджалийско на избираемо място

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ повежда евролистата на партията, следван от Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова.

Това е решило на снощното си заседание Централното оперативно бюро на Движението, научи Епицентър.бг.

Четиримата са получили най-много номинации сред структурите в страната.

Мустафа Карадайъ официално ще бъде моторът на листата, но няма да става евродепутат. Той ще отстъпи спечеления мандат на следващия в списъка.
Така за Брюксел ще заминат записаните като втори, трети и четвърти в евролистата – Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова. Обществените нагласи към този момент дават на ДПС 3 от 17-те мандата.

На 5-та позиция е родопчанката Атидже Али – Вели, която е заместник изпълнителен директор в Държавен фонд „Земеделие“, с ресор прилагане на мерките от Програмата за развитие на селските райони.

От Смолянско е и 6-тата в списъка, родената в Мадан Севим Мусак, която работи в екипа на Групата на АЛДЕ в Европейския парламент.

Седми е Станислав Анастасов, който през 2014 година бе избран за министър на околната среда и водите, след като Искра Михайлова стана евродепутат.

Осми е Сюлейман Сюлейман от Добрич. Следват Антоанета Асенова от Младежко ДПС и Гюлфие Арнаудова от село Абланица, община Хаджидимово.
Местата от 11-то до 17-то заемат: Петър Чобанов (Ямбол), Сузан Мехмедова(Бургас), Синан Пехливанов (Велико Търново), Танер Кабилов (София), Синай Якуб (Хасково), Ертен Анисова (Варна), Цветан Енчев (София).

Изненада в листата е отсъствието на Филиз Хюсменова. Тя обаче сама си е направила отвод и е отказала да бъде номинирана. Хюсменова остава да работи за ДПС в България.

Прави впечатление и липсата на представител на Кърджалийския регион. Предложението Карадайъ да е водач на евролистата е дошло от именно Кърджали. На свое заседание на 25 март областният съвет на ДПС в Кърджали в присъствието на кмета на града инж. Хасан Азис е предложил председателя на ДПС Мустафа Карадайъ за водач на листата на партията на предстоящите на 26-ти май избори за Европейски парламент. Тогава областната структура е заявила очакването си представител от региона да заеме позиция до 3-то място в листата за евровота на база на представените становища от общинските съвети на ДПС, Младежко ДПС и Женските дружества.

Ръководството на ДПС е приело, че Мустафа Карадайъ ще е представителят именно от Кърджалийския край.

Кандидатите на ДПС за евроизборите ще бъдат регистринани в понеделник в ЦИК, научиЕпицентър.бг.

Ето листата на ДПС за европейски избори 2019:

1. Мустафа Карадайъ
2. Делян Пеевски
3. Илхан Кючюк
4. Искра Михайлова
5. Атидже Али – Вели
6. Севим Мусак
7. Станислав Анастасов
8. Сюлейман Сюлейман
9. Антоанета Асенова
10.Гюлфие Арнаудова
11.Петър Чобанов
12.Сузан Мехмедова
13.Синан Пехливанов
14.Танер Кабилов
15.Синай Якуб
16.Ертен Анисова
17.Цветан Енчев

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хи
    хитлер
    2 0
    23:15, 19 апр 2019
    Дебелан Пеевски го сложи и на ДПС.Не всички турци го харесват и ще загубят много гласове заради това прасе.
Последни новини