„Дебърските славейчета" станаха лазарки

Изображение 1 от 2

    Гласовитите момичета от певческата група „Дебърски славейчета“ станаха лазарки и на Лазаровден зарадваха дебърци с песни за здраве, любов и късмет. Момичетата спазиха обичая като предварително с ръководителя си Ангел Ангелов разучиха обредните песни и наричания. Те пяха, а стопанките ги дариха с вместо с яйца с лакомства, какъвто е съвременния вариант на обичая.

    Гласовитите деца преди дни получиха наградите си от конкурса „Орфееви таланти“. На него те завоюваха бронзова лира, а по-големите им „колежки“ от Вокалната певческа група „Дебърче“ станаха носители на сребърна лира.

    Орфееви таланти е най-мащабния фолклорен състезателен форум у нас, участие в него взеха над 5000 изпълнители. Той се проведе между 21 и 23 март. Надпреварата вървеше в 7 различни зали, а изпълненията се оценяваха от 23-членно жури с председател Ректорът на АМТИИ – Пловдив проф. акад. Милчо Василев.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Де
      ДЕБЪРЕЦ.
      1 0
      21:32, 21 апр 2019
      Браво гласовити славейчета само така напред живи и здрави да сте вие вашите семейства и учители хубаво е да се спазват традицийте за това евала на дебърското читалище и училище.
    Последни новини