Красиви танцьорки на народни танци събират капачки за кувьоз в Мадан

Изображение 1 от 2

    Народно читалище "Иван Вазов - 1999" - Мадан отпразнува 20- годишнината от основаването си с голям концерт на самодейците към културната институция.

    Поздравления, цветя, подаръци и парична награда от местната власт предшестваха богата празнична програма с каба гайди, песни, народни и спортни танци, а лoшoтo вpeмe не попречи на десетки жители на общината да уважат празника. И да аплодират искрено талантливите самодейци, защото с учредяването на читалището преди 20 години, са сформирани и първите самодейни групи, които и до днес носят дух, награди и медали от фестивали. 

    Именно по време на празничния концерт, прекрасните млади танцьорки от танцов клуб „Родопски кристал“, които са инициаторите на кампанията „Капачки за бъдеще“ в Мадан, отправиха призив за активност към жителите на общината.
    Заради огромното им желание многопрофилната болница в миньорския град да има кувьоз за недоносени бебета, активните дами от местния танцов клуб се включиха в Националната кампания „Капачки за бъдеще“ и през януари т.г те официално регистрират пункта, с името на клуба. За три месеца те успяват да съберат голямо количество от най-различни обекти на територията на цялата община. А сега, на площада пред културната институция вече е монтирано метално съоръжение под формата на сърце, изработено и дарено от Исмед Ушев от маданското село Средногорци. По време на концерта хороигралките изказаха сърдечните си благодарности към него за жеста и примера, и към всички отзовали се до момента в кампанията и изразиха надежда, че МБАЛ „Проф. Д-р К. Чилов“ скоро ще бъде оборудвана с кувьоз.

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини