Започна строителството на детска площадка в кв. „Хисаря“

Изображение 1 от 2

    Започна изграждането на детската площадка и паркова площ в квартал „Хисаря“, съобщиха от община Хасково. Тя е една от осемте, които се изграждат със средства от бюджета на кметството.

    Общата стойност е 373 155 лв. Тази в кв. “Хисаря„ е за 95 409 лв. Новото място за игра на децата и отдих трябва да бъде готово до два месеца. Площадката ще бъде единствената подобна в този квартал.

    Пет от площадките са напълно завършени и сертифицирани. Това са площадката в кв. “Болярово“, площадката между улиците „Поройна“, „Сливница“, „Ген. Радецки“ и „Мадара“, третата е между улиците „Червена стена“ и „Панорама“, готова е и площадката на улиците „Витоша“, „Цар Калоян“, бул. „Стефан Стамболов“, така също и на улица “Веслец“ над гаражите на улица „Родопи“.

    Приключили са строителните работи и на площадката в пространството между улиците „Каменна“, „Охрид“ и „Стоян Заимов“. До дни се очаква там да бъдат монтирани съоръжения за фитнес на открито. Предстои монтаж на детски съоръжения за игра на площадката между улиците  „Добруджа“, „Веслец“ и „Епископ Софроний“.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ни
      Нина
      3 0
      19:13, 18 апр 2019
      Кога ще направят и на Раковска под кръговото?Или пред бл. 74 на ул.Г.Кирков?
      • Зн
        Знаещия
        0 0
        13:24, 19 апр 2019
        Пък и да премахнат половината къща от парка пред бл.74 на ул.Г.Кирков.
        Това беше част от площадката , във времето незнаино как стана част от тази къща.Премахнаха се пързалките,пясъчника ...... и се огради и застрой.
    • 2
      Ле
      лего
      16 0
      19:26, 18 апр 2019
      замириса на пролет... и избори!
    • 3
      Де
      Демограф Кризов
      2 0
      12:56, 19 апр 2019
      Направете така, че да има повече българчета, защото площадките ще останат пусти!!

    Още новини

    Последни новини