Спортна площадка за деца и хора с увреждания откриват в Димитровград

Заместник-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова и кметът на община Димитровград Иво Димов ще открият спортна площадка за деца и хора с увреждания в двора на ДЦДУ на 22 април 2019г. от 14.30ч.

Мечтаната придобивка става възможна благодарение на благотворителната инициатива на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш - 2017”, в която Дневния център за деца с увреждания участва в категория „Социални проекти”.

14 943лв. са събраните от кампанията средства, дарени от граждани, служители на банката, организации и фирми. Служителите на Групата Райфайзен България даряват лични средства по избран от тях проект, като Райфайзенбанк подкрепя дарителския им жест със сумата до 100лв. за всяка избрана от тях кауза. Сред най-щедрите дарители на проекта "Изграждане на спортна площадка за деца и хора с увреждания" е и „Девня цимент” АД с дарение на стойност 4000лв.

Спортната площадка е едно функционално и модерно съоръжение за игра, което разполага с писта за бягане, комбиниран уред въртящ диск и волан, степер с разгъвач за крака, стрийт фитнес комплект с „Тарзан”, баскетболен кош и маса за шах.

С подкрепата на община Димитровград бе облагородено пространството около спортното съоръжение и поставени нови пейки, кошчета, както и изградена тротоарна алея. Уредите са съобразени с нуждите и потребностите на хора с увреждания, като им дават възможност да повишат физическата си култура и дееспособност. Освен за чисто физически дейности, спортната площадка е и социално оживено пространство за контакти на децата с увреждания и местната общност.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини