Разследват незаконно оръжие и измама

Незаконно оръжие и боеприпаси са били открити от полицаи от РУ-Кърджали в частен дом. При извършено претърсване вчера в къща в село Миладиново, собственост на 49-годишна жена, но необитавана от нея, била намерена едноцевна пушка и 7 ловни патрони, за които липсва разрешително за притежание. Оръжието и боеприпасите са иззети и са на съхранение в РУ-Кърджали. Образувано е досъдебно производство по чл.339, ал.1 от Наказателния кодекс за незаконно придобиване и държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси. Работата по изясняване на случая продължава сектор „Криминална полиция“ и разследващ полицай.

 Проверка за измама се извършва в РУ-Ардино след подадена жалба от 44-годишен жител на населено място в общината. По първоначални данни тъжителят поръчал лавандулови резцници, като превел на доставчика сумата от 4500 лв. На купувача обаче бил изпратен посадъчен материал за 2500 лв., след което доставчикът престанал да отговаря на телефонни обаждания. За причинената имотна вреда на тъжителя проверката е по чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс за измама.

 Нерегистриран автомобил „Мерцедес“ бил установен при полицейска проверка от служители на РУ-Крумовград. Колата, управлявана от 47-годишен, била спряна за проверка в 16,45 часа вчера на ул.“Христо Смирненски“ в града и при направена справка се установило, че е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Работата по случая продължава група „Охранителна полиция“ в управлението.


Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини