Авио-клуба в Кърджали с ново ръководство, основна цел запазването на летището

    Спортния авио-моторен клуб в Кърджали вече е с ново ръководство. За председател на състоялото се вчера Общо събрание бе избран момчилградчанинът  Неджат Осман. Той има опит в работа с авио-клубове и общински администрации. В Управителният съвет влязоха още Вели Шакир и Ангел Матушев. Председател на Контролният съвет е Наско Настев, а членове Марин Иванов и Сейхан Мехмед.

       Членовете на клуба решиха в бъдеще ръководството да се сменя на ротационен принцип. Досегашният председател Сабахаттин Гьокче и неговия заместник Сейхан Мехмед бяха избрани на 16 март 2016 г., когато бе учреден и клуба.

       Участниците в събранието бяха единодушни, че основната им цел е запазването и развитието на летището в Кърджали. Те ще продължат да полагат усилия в развитието на авио-моторния спорт в Източните Родопи.

     В отчетния си доклад досегашният председател Сабахаттин Гьокче посочи, че авиаторите със съдействието на Ротари клуб Кърджали са популяризирали спорта чрез инициативите Криле над Кърджали. Тази година на 17 и 18 май ще бъде четвъртото издание. Очакват се пилоти от Русе, Варна, Бургас, Търново ,София. Както повелява редът отново ще бъде поискано разрешение от РВД. На 20 април се очаква до Кърджали да долетят  приятели на кърджалийци от клубовете в Белозем и Ихтиман. В единият от тях членува българският космонавт Георги Иванов. Те ще подкрепят местните авиатори в усилията им за запазването на летището.

    Себахаттин Гьокче подчерта , че кулминацията тази година ще бъде честването на половин вековния юбилей от създаването на аеропорта. Това ще стане на 28 август.

      Получаваме сериозна подкрепа в усилията си да спасим летището, сподели досегашният зам.-председател Сейхан Мехмед. Той припомни,че член на клуба е кметът на Община Кърджали инж.Хасан Азис.Сейхан Мехмед посочи,че в община Кърджали има достатъчно земи за индустриална зона. За писта обаче няма. Лесно е да се руши, но трудно е да се гради, подчерта Сейхан Мехмед.

    Клубът прие четирима нови членове.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини