Големи задръствания на Маказа, заради гърците

Липса на достатъчно гръцки служители на граничния пункт "Маказа" доведе до големи задръствания през почивните дни. За това сигнализираха слушатели на „Хоризонт“. Според тях чакането за преминаване на границата отнема между 1 и 3 часа. Проблемът с колоните автомобили на "Маказа" беше поставен на вниманието на две министерства. 

МВР е предприело действия за уведомяване на гръцките власти и търсене на решение за справяне със ситуацията. Проблемът е поставен и пред външното ни министерство, каза областният управител на Кърджали Никола Чанев.

Според медии в Комотини причината за големите опашки на "Маказа" са по-строгите проверки към европейските граждани, пътуващи до и от страни извън Шенген. Контрол има и заради мигрантския натиск. Областният управител на Кърджали се надява проблемът да се реши до началото на активния летен сезон. 

БНР

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    Наблюдател
    2 -1
    20:05, 14 апр 2019
    Ако глупави български политици не бяха сторили грешки през 12 и 13 година на 20 век, то сега нямаше да има задръствания! Всичко се плаща на този свят и след време дори!

Още новини

Последни новини