Весела Добрикова зае 8 място в националната олимпиада по български език и литература

На 30-31.03.2019 г. в град Бургас се проведе Националния кръг на олимпиадата по български език и литература.

Общо 129 ученици от цялата страна участват в XXXVIII "НОБЕЛ" - Национална олимпиада по български език и литература, а домакин на състезанието е СУ "Св. св. Кирил и Методий". Допуснатите до финалния кръг са от VII до XII клас и са разделени в четири състезателни групи- VII, VIII-X, XI и XII клас. В последния кръг участват ученици от 26 области на страната, а  работите им са оценявани от четири национални комисии с преподаватели по български език и литература, като всяка писмена работа се проверява и оценява от трима членове на комисията.

Весела Щерева Добрикова от  VII A клас, с ръководител г-жа Станка Стамова, е единствен представител за област Кърджали, класиран за Национален кръг.

От  42 седмокласници от цялата страна, на финалния кръг Весела е на осмо място в своята възрастова група, с което демонстрира креативност, богата езикова култура, завидни литературни умения, знания и потенциал. 

 Поздравления, Весела!

Пожелаваме ти нови постижения с необятните възможности и прераждащата сила на езика ни! Словото ни е път, знание, спасение и във всяко време - единственото истинско и сигурно убежище на българския дух!Пази го и продължавай напред!

Това съобщиха от ръководството на СУ"Отец Паисий".

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини