31 °C

Международен форум на медици в Кърджали, обсъждат стандартите на здравеопазване

  Международен форум на  медици ще се проведе в Кърджали от 22 до 24 април.Той ще бъде посветен на стандартите за здравеопазване и безопасни условия на труд в него с участие на специалисти от съседните региони на България и Гърция.Това съобщи за медиите директорът на Центъра за спешна медицинска помощ-Кърджали д-р Атанас Митков.

Конференцията е по Проект Nо 1861 „Получаване на спешна/ежедневна медицинска помощ чрез насърчаване на иновациите в  трансграничния регион Гърция – България“ по програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРЕГ V-A Гърция – България 2014 – 2020,подчерта д-р Митков.

   Форумът ще бъде открит от д-р Атанас Митков .

Приветствия ще поднесат д-р Евангелос Кампуридис –представител на Основна болница на Кавала  и  д-р Антониос Костас – представител на Медицинска асоциация на Кавала.Те ще представят своите организации.

Един от основните доклади е : „Получаване на спешна/ежедневна медицинска помощ чрез насърчаване на иновациите в трансграничния регион Гърция – България“. Той ще бъде изнесен от Светла Размова – проектен ръководител,каза още директорът на ЦСМП-Кърджали.

Медиците от Основна болница на Кавала ще   представят организацията и стандартите за здравословни и безопасни условия на труд.

 Виолета Добрева ще презентира  Аналитичния доклад - анализ на резултатите от проучване на условията на труд в ЦСМП-Кърджали и неговите филиали.

Участниците ще бъдат запознати  с разработения  стандарт на (методика) за подобряване на условията на труд в ЦСМП-Кърджали и неговите филиали от  Виолета Добрева (Консорциум „Стандарти ФС” ДЗЗД).

Д-р Митков съобщи също,че се предвижда  обменна визита за представители на партньорите и специалисти в областта на здравословните и безопасни условия на труд в спешната медицина и други експерти от МЗ, МТСП и други.  Планирано е посещение в ЦСМП-Кърджали  и филиали Кирково.

 Форумът ще завърши с обмен на добри практики.

Георги Кулов
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Kardjali.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 17.06.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини