Конкурсите „Букет” отново създават среда за изява и развитие на млади таланти

С мотото „България в усмивките и в културата на етносите и на толерантността”, конкурсите „Букет” под патронажа на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган се превърнаха в традиция, а с това и в част от културното богатство на страната.

Многобройна аудитория и последователи днес отново очакват поредното издание, в което изявите на талантливите млади хора отново ще ни накарат да погледнем през очите на другия, да се усмихнем и да живеем заедно в един по-богат и по-красив букет от различни култури. Председател на организационния комитет е лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, а главен координатор Мукаддес Налбант.

На работна среща на председателя на Областния съвет на ДПС Изет Шабан с общинските координатори на конкурсите „Букет“ бе приет план за организирането и провеждането им.

Първият общински кръг ще се проведе на 22 април в Крумовград. На 25 април ще се проведе мероприятието за община Джебел, а на 30 април за община Кирково. На 3 май е общинският кръг в Момчилград, а на 4 май са кръговете в Кърджали и Черноочене. В Ардино конкурсът ще се осъществи на 11 май.

„Общият брой на участниците в общинските кръгове е 1 135 участници. Категориите за които е заявено участие са: Художествено творчество (поезия и проза), Съвременен турски език, Инструментални изпълнения, Вокални изпълнения, Художествено слово-театър и Изобразително изкуство“, уточни областният координатор Неджми Мюмюнходжов. Той уточни, че организирането и провеждането на областните конкурси в подкатегория „Книжовен турски език“ ще бъде на  28 април (неделя) от 9 до 11 часа в сградата на Бизнесинкубатора в Кърджали в пет възрастови групи: 1-4 клас, 5-6 клас, 7-8 клас, 9-12 клас и от 19 до 35 години. Конкурсните материали са тест върху учебното съдържание, изучавано в училище по учебния предмет „Майчин език (Турски език) от 1 до 12 клас и учебната програма на специалността „Турска фиология за участниците от 19 до 35 години.

Конкурсите „Букет“ се провеждат в три кръга – общински, областен и национален. Класиралите се на първи места участници в общинските кръгове се включват в надпреварата на областния кръг, който ще се проведе през периода до 20 октомври. А първенците от този кръг се състезават на националния, който се провежда в София. Конкурсите имат състезателен характер с парични награди за класиране на призови места.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини