За силата на знанието и успеха на Александър

В периода от 5 до 6 април 2019 г. в град Ямбол се проведе финалният кръг на Националната олимпиада „Знам и мога” за ученици от IV клас през учебната 2018/2019 година с организатори на събитието: Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Ямбол и Община Ямбол. 

В съревнование с четвъртокласници  от цяла България в интердисциплинарната олимпиада Александър Пламенов Александров от IV Б клас на СУ ,,Отец Паисий‘‘, с класен ръководител Ваня Добрева, бе единствен представител на града ни и демонстрира отлични познания по различни учебни предмети.

Продължителността на финалния кръг бе два учебни часа (80 минути), а училище домакин бе НУ „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Ямбол. Компетентностите на учениците бяха оценявани от Национална комисия, определена със заповед на Министъра на образованието и науката, а съставът ѝ включваше действащи академични преподаватели, изявени педагози и експерти. 

Адмирации за Александър, който е пример за упорит труд, задълбочени аналитични умения, трудолюбие и любознателност и г-жа Добрева! 

И така, както гласи една калмицка пословица: "Вселената се осветява от слънцето, човек - от знанието", нека се множат и успехите, осъществени с пътешествия в дебрите на Знанието! 

Пожелаваме на Александър познанието да събужда и сбъдва мечтите му!

Това съобщиха от ръководството на СУ+Отец Паисий".

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини