ТМЦ и РУО стартират съвместна работа по програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“

Театърът ще партнира за изпълнение на дейностите по осигуряване на възможности за използване на културните институции като образователна среда

Възможностите за съвместна работа по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ обсъдиха на работна среща директорът на ТМЦ „Димитър Димов“ – Кърджали, Гълъб Бочуков и началника на Регионалното управление на образованието, Гроздан Колев. Двамата ръководители разговаряха за инициативи, които двете институции ще осъществят заедно.

Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ е на Министерството на образованието и Министерството на културата и основната й цел е осигуряване условия за равен достъп до предучилищно и училищно образование и за повишаване качеството на образователния процес. По нея са разработени 6 модула, като общия бюджет на програмата е 7 380 000 лв. От нея могат да се възползватвъзпитаниците на училища и центрове за специална образователна подкрепа от системата на предучилищното и училищното образование,от І до XII клас, според спецификите на отделните модули.

ТМЦ И РУО ще работят съвместно по модул „Г“ – „Културните институции като образователна среда“, където предвидените средства са 250 000 лв. Една от специфичните цели, които се преследват е осигуряване на възможности за използване на театъра като образователна среда.

Заинтересованите от програмата училища трябва да подготвят проекти, които да подадат в РУО-Кърджали най-късно до 10 май.Първото училище, проявило интерес към програмата е СУ „Отец Паисий“, гр. Кърджали.

ТМЦ-пресс

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини