Baidu: Хората ще станат по-малко зависими от смартфоните в свят, управляван от изкуствения интелект

Baidu - най-голямата китайска компания за търсене в интернет и лидер в изследванията на изкуствения интелект, смята, че технологиите с изкуствен интелект ще променят начина, по който хората използват смартфоните си през следващите години.

Главният изпълнителен директор на Baidu Робин Ли говори на интернет конференция в Китай в началото на този месец и заяви, че хората ще станат по-малко зависими от мобилните си устройства в свят, управляван от изкуствения интелект, според доклад на China Daily.

Ако предсказанието на шефа на Baidu е точно, тогава AI може да предизвика проблеми за производителите на телефони, които зависят главно от продажбите на устройства за техните приходи, пишат анализатори. Apple, една от най-добрите компании в света за смартфони, работи за развитието на свои бизнес услуги, тъй като напоследък регистрира слаби продажби на iPhone устройства.

Baidu е технологичен гигант, който иска да спечели от свят, управляван от AI. Такива са стремежите и на Alfabet, Yandex, Amazon и Alibaba. Технологията AI е в основата на програмите за автономни коли на Waymo и Yandex, които включват таксиметрови услуги със самоуправляваши се автомобили. Waymo е част от Alfabet.

Amazon и Alibaba предлагат AI технологии, вариращи от интелигентни говорители до предоставянето на препоръки за продукти на купувачите в техните магазини.

Освен разработването на самоуправляващи се автомобили, Baidu произвежда интелигентни говорители и използва AI технология, за да доставя насочени реклами.

Baidu харчи почти 18% от приходите си за изследвания на изкуствения интелект
През четвъртото тримесечие Baidu е похарчил 659 млн. долара за научноизследователска и развойна дейност, което представлява 17.5% от общите приходи, генерирани през периода. Бюджетът за научни изследвания на Baidu се изразходва почти изцяло за изследвания, свързани с AI..

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини