Катастрофа на ул."Осми март", двама пострадаха

Двама пътници са пострадали при катастрофи вчера. 2-годишно дете било прегледано в Спешното отделение в Кърджали, след като автомобилът „Сеат“, с който пътувало, блъснал намаляващ скоростта пред него „Шевролет“ за пропускане на пешеходци на ул.“Осми март“ в областния град. Момченцето не е получило наранявания при произшествието. Тестовете за алкохол на водачите са с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. 61-годишна пътничка в лек автомобил „Мазда“ била настанена в хирургичното отделение на кърджалийската болница с натъртвания в областта на гръдния кош, след като 41-годишният водач загубил контрол над управлението вследствие на несъобразена скорост и колата се блъснала в скат по пътя между селата Комунига и Черноочене. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт по ЗДвП. Три автомобила се ударили на бул.“Беломорски“ в Кърджали вследствие на нарушена дистанция. 61-годишен водач на „Тойота“ ударил движещ се пред него и намаляващ скоростта заради пешеходна пътека „Фолксваген“, който блъснал „Опел“ пред него. Не е констатирана употреба на алкохол. На виновния водач е съставен акт по ЗДвП.

33-годишен се движил с нерегистриран мотопед, установили служители от РУ-Кърджали. Мотопедистът бил проверен на разклона за село Звезделина. Проверката по случая продължава сектор „Охранителна полиция“ в управлението.

Незаконен превоз на животни установили полицаи от РУ-Кирково в хода на специализирана операция за създаване на сигурност по пътищата, опазване на обществения ред в малките и отдалечени населени места. В района на село Върбен бил спрян товарен „Мерцедес“, управляван от 36-годишен. Водачът не представил необходимите разрешителни за превозваните 2 телета. Служител на Общинската ветеринарна служба в Кирково съставил акт по Закона за ветеринарномедицинската дейност. Още 39 автомобила и 58 лица са били проверени при операцията на територията на РУ-Кирково. За констатираните 11 нарушения са съставени фишове по ЗДвП.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини