Кметът на Сливница търси обезщетение за клевета от Корнелия Нинова със съдия изпълнител

Кметът на Сливница Васко Стоилков обяви на нарочен брифингна ГЕРБ, че е осъдил на три инстанции лидера на БСП Корнелия Нинова. Тя е била дадена на съд заради това, че през 2015 година, преди местните избори, на партийно събрание в Сливница го нарекла „нагъл, самозабравил се местен дерибей-кмет на Сливница“.

„Бях длъжен да споделя това, защото в момента се повтаря същата история-пак се сипят безброй ругатни и клевети“, посочи Стоилков.

Той обясни, че Нинова все още не му е превела присъденото обезщетение от съда. И обясни, че има намерение още утре да си събере средствата със съдия изпълнител. Дължимите 2 хил. лева от Нинова, кметът посочи, че ще дари за детската градина в Сливница.

В брифинга участва и Тома Биков, който пък посочи, че езикът на Нинова едва ли е изненада и коментира, че той не подхожда на една дама.

Спас Гърневски пък подхвана Елена Йончева, като използва иронично сравнението „българската Кьовеши, както тя сама се е нарекла“. Той я призова да обърне внимание на БСП лидерката Корнелия Нинова и да поиска оттеглянето й. „Като основният глас на морала, очакваме Йончева да прояви чувството за справедливост и морална хигиена и към своя лидер“

Гърневски поиска още Нинова да обясни обстоятелствата по аферата "Техноимпекс". „До ден днешен хората търсят информация в парламента, той като не могат да се пенсионират“, посочи той. И поиска още отговори за Пловдивския панаир. „ Нинова да стане и да каже за кражбата на века в Пловдив. Да отговори как стана така, че община Пловдив загуби имоти за 200 милиона, които помогнаха след това на невинния приватизатор и член на БСП- Георги Гергов да придобие пловдивския панаир с активи за над 1 милиард лева. Тя тогава е министър на икономиката и председател на Борда на Пловдивския панаир.“, призова Гърневски и допълни : Тази боркиня за честност и справедливост потвърди името си -госпожа Нинова-Лъжаимпексова.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини