Прокуратурата обвини биячите от Габрово. И тримата били осъждани

Районната прокуратура в Габрово повдигна обвинения на тримата задържани за побоя над продавач в магазин, който разбуни духовете в града.

Видеото от побоя шокира обществеността, като в него бе показано как трима роми нападат продавач на магазин, след като им направил забележка. Това доведе и до протест в Габрово снощи, на който се стигна и до напрежение. 

С постановление на Районна прокуратура – Габрово от 10 април 2019 г. три лица са задържани за срок от 72 часа. Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняеми лицата с инициали Н.М.(на 21 години), Й.А. (на 20 години), П.А. (на 30 години) за това, че на 7 април 2019 г. в магазин "2+2" на ул. "Николаевска", действайки като извършители чрез нанасяне на множество удари с ръце и крака в областта на главата, тялото и краката, причинили на продавач-консултанта с инициали В. И. (от Габрово) лека телесна повреда по хулигански подбуди, гласи съобщението от прокуратурата.

След преценка на събраните по делото доказателства с оглед на това, че същите сочат реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат престъпление, тъй като са привлечени като обвиняеми за извършено умишлено престъпление, след като са осъждани за други престъпления (Н.М. е осъждан за извършено престъпление по чл.198 от НК, Й.А. е осъждан за извършено престъпление по чл.346 от НК, П.А., е осъждан за извършено престъпление по чл.195 от НК), Районна прокуратура –Габрово ще направи искане пред РС – Габрово за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" на трите лица, допълват от държавното обвинение. 

Въпросните членове от Наказателния кодекс, които се споменават от прокуратурата показват, че П.А. е осъждан за кражба, Н.М. е осъждан за кражба чрез заплаха, Й.А. е осъждан за кражба на МПС. 

Действията по разследването продължават под ръководството на Прокуратурата. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини