Овладяно е свлачище, застрашаващо да откъсне от света момчилградско село

Изображение 1 от 2

    С изграждането на подпорна стена беше овладяно свлачището, което застрашаваше да откъсне от света момчилградското село Сенце. Съоръжението е от желязо-бетон, високо е 10 метра, а дължината в горната му част е 13 м. Аварийните дейности бяха извършени от община Момчилград, а целта беше да се спасят мостовото съоръжение и пътя, водещ до селото. 
    Свлачището се активира по време на снежното бедствие през 2015 година. През изминалата зима неблагоприятните метеорологични условия допълнително утежниха ситуацията. Част от пътя буквално висеше във въздуха, след като води отнесоха основата му от едната страна на моста.
    "Проблемът със Сенце беше изключително сериозен, защото беше невъзможно преминаването на по-тежки автомобили по пътя. Това означаваше, че при пожар или при друга аварийна ситуация спасителните екипи да не могат да достигнат до селото със специализирана техника. Проблемът вече е разрешен трайно, коментира кметът на община Момчилград Сунай Хасан. Той допълни, че аварийните дейности са финансирани от общината. Предстои да се направят постъпки за възстановяване на средствата от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. По същия начин беше разрешен и проблема с аварийния ремонт на моста край село Гургулица.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини