Общински съвет-Кърджали набира кандидати за съдебни заседатели на Районен съд

Общински съвет – Кърджали набира кандидати за съдебни заседатели на Районен съд – Кърджали, за мандат 2020 – 2023 година.

Необходими документи за кандидатстване включват: Заявление /по образец/; Подробна автобиография, подписана от кандидата; Нотариално заверено копие от диплома за завършено образование; Медицинско удостоверение, че лицето не страда от психическо заболяване; Данни за контакт на две лица, към които общинските съвети да се обръщат за препоръки; Мотивационно писмо; Декларация за липса на обстоятелствата по чл. 67, ал. 3 от ЗСВ и писмено съгласие /по образец/ и Декларация – съгласие по чл.4, ал.1 т.6 от Закона за защита на личните данни /по образец/.

Сред изискванията, предявени към кандидатите са да са български граждани на възраст от 21 до 68 години. Настоящия им адрес да е в общината на съдебния район за който кандидатстват. Трябва да имат завършено най-малко средно образование, да  не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията, да  не страдат от психически заболявания. Не се допуска да са съдебни заседатели в друг съд или общински съветници от съдебния район. Не трябва да участват в ръководството на политическа партия, партия, коалиция или организация с политически цели. Да не работят в съд, прокуратура, следствени органи, Министерството на вътрешните работи или в други органи от системата за национална сигурност, намиращи се в съдебния район, за които са  избрани и да не са съдебни заседатели избрани за повече от два последователни мандата.

Документи се подават в Община Кърджали, ет. 3, стая № 305 – До комисията за подбор на кандидатите за съдебни заседатели  за   Районен съд – Кърджали,  за мандат 2020 – 2023 г.

Краен срок за подаване на документи:  10 май

Подаването на документите се извършва лично.

Образци на документите  са на разположение на кандидатите в Общински съвет – Кърджали, на сайта на Община Кърджали в раздел Общински съвет.

Телефон за информация: 0361/ 67 – 401, 402, 403

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини