Измамиха стопанин, взели му животните без да ги платят

Полицаи от РУ-Джебел са установили двама мъже, измамили с 1400 лв. 60-годишен жител на село Рогозаре. Потърпевшият предал животни на двама купувачи, като се спазарили за цитираната сума, която да бъде платена в срок от няколко дни. След като прибрали животните в средата на месец март, купувачите не издължили парите и прекъснали връзка с продавача. Лицата са установени и призовани в полицейското управление за изясняване на случая в хода на образуваната проверка по чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс за измама.

Нерегистриран автомобил бил засечен вчера при проверка от полицаи от РУ-Кирково. С „Фолксваген“, кърджалийска регистрация, се движил 43-годишен и бил спрян в района на ГКПП „Маказа“. При направена справка станало ясно, че колата е с прекратена регистрация по чл.143, ал.15 от ЗДвП заради неизпълнение задължение на собственика да регистрира придобито моторно превозно средство в двумесечен срок.

С постановление на Районната прокуратура в Момчилград в полицейското управление в Кирково е започната проверка по чл.144, ал.1 от Наказателния кодекс за отправени закани за разправа. Заплахите били насочени към непълнолетна от бивш неин познат. Група „Охранителна полиция“ работи по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини