Халф на „ Арда“ прибира 22 бона от „Верея“

Малко над 22 000 лв трябва да заплати на бившия си полузащитник  Венцеслав Бенгюзов ръководството на заплашения от изпадане от първата лига ФК „Верея“.

Играещият в момента в тима на „Арда“ – Кърджали футболист заведе м.г. дело в старозагорския районен съд  като обяви претенции за около 30 000 лв за неизплатени му няколко заплати и наем на ползвания апартамент в Града на липите.По 3 200 лв месечно е трябвало да получава халфът, отделно от клуба трябвало да плащат и по 300 лв за жилището, но договорът бил прекратен едностранно на 21 май 2018 и въпреки множеството разговори парите така и не били издължени.

От ФК „Верея“ контрират, че първоначално договорената заплата била тройно по-ниска, повишението станало факт в резултат на „рекет“, като Бенгюзов заявил че няма да излезе на терена ако не получи нов контракт, освен това се наложило да бъдат платени близо 5 бона за наложени на играча глоби.

В крайна сметка точно на 1 април съдът е постановил, че играчът е в правото си да иска договореното възнаграждение с лихвите за забавата. Добавени са и 1 187 лв за направените от него разходи за адвокат, от „Верея“ ще трябва да се бръкнат  с още 1 130 лв за държавната такса и  за възнаграждението на вещото лице.

Решението подлежи на обжалване пред  старозагорския окръжен съд, което най-вероятно ще се случи . Това е вторият  осъдил ПФК „Верея“ от началото на годината, след като бразилецът Елиаш  Да Силва, който премина в „Хасково“ доказа , че има да получава 40 бона.

www.monitor.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини