Цените на новите колекции в Одрин стъписаха българските шопинг туристи

Изображение 1 от 3

      Цените на новите колекции на конфекция , обувки и аксесоари в Одрин  стъписаха българските шопинг туристи. След голямото пролетно намаление, което достигна до 70% магазините излагат нови колекции на солени цени. Един летен спортен панталон,който преди месец можеше да се вземе за 20 лева, вече е на цена от сто. При дамските поли увеличението на цената също е няколкократно. Подобна е и картината при обувките. Нашенци напускат магазините с много по –малко торбички с покупки , отколкото преди месец. В същото време обаче напливът от българи не намалява.

    Редовни шопинг туристи споделят,че цените за една и съща стока в МОЛ-а в Одрин са по -високи от тези в Истанбул.В същото време в Сфия добра турска стока се продава-на по висока цена отколкото в старата столица на Турция.

     За разлика от преди нашенци идват на пазар не в съботния ,а в петъчния ден. Опашките от автобуси на границата  са в петък,когато на ГКПП”Капитан Андреево” по посока на Турция се чака минимум два часа. В събота е по-спокойно.

    Паркингът на МОЛ-а в Одрин традиционно е пълен с български автобуси и микробуси. Към тях се точат кервани шопинг туристи с покупки. Преди това те са се редили на опашка пред скенерите на входа на МОЛ-а.

     Въпреки високите цени,нашенци пазаруват. Те остават и за почивка в спокойния Одрин. Места за хотелите в града се резервират поне месец по –рано. Българите опитват и от нощния живот.В Одрин на мода е живата музика.Музикантите наблягат на традицията.

      Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Dg
      DGI
      5 -9
      17:05, 7 апр 2019
      Де-й-ба и ганьовци, после ще викат турците ни завл... Виж коментара

    Още новини

    Последни новини