Буйният цъфтеж в калифорнийската пустиня се вижда от космоса

    Сателитът Landsat 8, сътрудничество между НАСА и Американската геоложка служба, видя "експлозията" на дивите цветя, които покриха зелените зони на пустините в Южна Калифорния, а сателитите DigitalGlobe ги заснеха с по-висока разделителна способност.

    Дивите цветя разцъфтяха след влажната зима в региона, съобщи НАСА. USGS ги засне със спътника Landsat близо до град Ню Гаяма на около 210 километра северозападно от Лос Анджелис. Изображенията на DigitalGlobe са на зона на около 80 км югоизточно от Лос Анджелис.

    „Цветните сателитни изображения показват склоновете в каньона Уокър, покрити с цъфтящи макове, както и стотици паркирани наблизо коли и хора, които се разхождат по пътеки в района”, съобщават представители на DigitalGlobe.

    DigitalGlobe е полезен за мащабиране на малки участъци от земята, докато по-големите сателити, като серията Landsat, са полезни за проследяване на големи участъци от земята за дълги периоди от време.

    Многобройните спътници позволяват на изследователите да следят здравето на културите, да видят как замърсяването влияе върху ландшафта и да проследяват ефектите от изменението на климата, особено в северните райони, където ледът намалява.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини