Антиейдж крем – домашна рецепта с три натурални съставки

В края на зимата кожата е по-груба, суха и отпусната. Освен лошите метеорологични условия през изминалите месеци, стресът, пушенето на цигари, по-честата употреба на алкохол и липсата на достатъчно течности, могат да увредят допълнително нейното състояние. Те са причина и за наличието на черни кръгове под очите, бръчки и раздразнение.

Кожата около очите е пет пъти по-тънка от останалата по лицето. Нейната деликатност се нуждае от по-специална козметика.

Има най-различни околоочни кремове, коректори, серуми и други продукти, създадени за грижа за кожата в тази част на лицето. Повечето са от типа антиейдж и обикновено са доста скъпи. Все пак, ако вече виждате фини линии или искате да освежите кожата под очите, е добре да си купите подходящия. Но освен него може да си приготвите един в домашни условия, който е само с 3 натурални съставки.

Ето как да го направите:

Необходимо е да смесите 2 капсулки витамин Е (1/4 чаена лъжичка), 2 супени лъжици кокосово масло, 1-2 капки етерично масло от тамян. Загрейте първо леко кокосовото масло в малък съд, после изсипете в него съдържанието на капсулите. Разбъркайте добре всичко и добавете последната съставка. Сместа поставете в бурканче, което може да съхранявате в хладилника.

Домашно приготвеният антиейдж крем може да се нанася 10-15 минути преди нанасянето на грим сутрин, както и вечер, непосредствено преди лягане.

Кокосовото масло е мощен антиоксидант и отличан овлажднител. То пречиства кожата, омекотява я и има хипоалергенни свойства. Витамин Е също детоксикира. Той участва в регенерацията на кожата и предотвратява образуването на бръчки и фини линии.

Натуралното масло от тамян не е много познато у нас. То е известно със своето противовъзпалително и регенериращо действие. Хидратира и омекотява кожата на лицето, заличава фините бръчици и заглажда по-дълбоките.. Комбинира се успешно с други етерични масла. Използва се и за ароматерапия.

Според друга рецепта, вместо тамян, можете да използвате 1-2 капки лавандулово етерично масло. Българското този сезон е от най-добрите на пазара. Етеричното масло от лавандула тонизира кожата и подобрява тена. Повлиява добре също при безпокойство, безсъние и епресия. 

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини