Учениците от ОУ"Св.св.Кирил и Методий" дариха 100 кг.храна на приюта "Дай лапа"

Изображение 1 от 2

    По въпроса за бездомните кучета и котки по градовете на България има изписани  изключително много редове – ако всички бъдат отпечатани, то те ще са достойни за барикада.

    Привържениците на евтаназията могат да застанат от една страна – защитниците на животни от друга. И резултата отново няма да е задоволителен. Както и сега.

    Проблемът не е само в Кърджали.

    Проблемът с бездомните животни стои във всички по- големи градове в България. И както е нормално той не може да бъде разрешен с магическа пръчка, с едно действие, с една заповед.

    Любовта към животните мотивира учениците от 7-А клас при ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Кърджали заедно с класния ръководител Венера Сарлова и педагогическия съветник Елена Младенова да направят дарение от 100 кг. Храна на приюта за животни в гр. Кърджали „ Дай лапа“.

    Те споделиха, че единственото нещо, което различава животното от човека е разумът. Но това определено не прави хората по – добри, по – велики или по – заслужили уважение същества. Животните имат невероятна сила да ни показват истинските неща. Тези важни уж малки неща, за които все не ни остава време – внимание, нежност, игри, разходки, искрена обич.

    Елена Младенова – Педагогически съветник

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини