Кметът отвори вратите на Кърджали за китайски инвестиции

    Кметът на Община Кърджали инж.Хасан Азис отвори вратите за навлизане на китайски инвестиции. В рамките на формата 16+1 той бе поканен на опознавателна визита в китайската община Мей Джоу, която се намира на 250 км. от четвъртия по големина индустриален център на Поднебесната империя-Гуан Джоу. Поканата дойде след среща при премиера Бойко Борисов с високопоставени китайски представители. Срещата в Мей Джоу от опознавателна се превърна в официална. На 18 март бе подписан меморандум за партньорство между китайската и българската общини. В него се предвиждат съвместни инициативи в сферата на бизнеса, инвестициите и спорта. Домакините показаха на своя гост 12 завода и фабрики, предимно високотехнологични.

    Запознах се с производства на автомобилни аудиосистеми, телевизори, дънни платки за лаптопи и др. Поканих домакините да открият такива производства и в Кърджали, който се намира на стратегическия коридор № 9, сподели пред журналисти градоначалникът. Той подчерта,че решаваща дума ще има китайската държава и Китайската комунистическа партия.

    Китайците са проявили интерес към партньорство в спорта. Интересуват се от футболни състезатели и треньори. Кметът е поканил отбора на петмилионният Мей Джоу да направи свой лагер в Кърджали.

      Общината трябва да бъде активната страна в привличането на инвеститори. Така бе с „Теклас България”. Така бе и с IPS. Очаквам тласък на двустранните връзки при предстоящото посещение на кмета на Мей Джоу и партийния ръководител на китайската община в нашия град, посочи инж.Хасан Азис.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини