Във Венецуела всичко е затворено. Трети ден без ток, пуснаха работещите в почивка

Венецуела трети ден е без ток. Властите обявиха четвъртък за почивен ден за работещите.

Не работят водните помпи и в столицата Каракас хората с часове търсят бутилирана вода в малкото отворени магазини. Други пълнят туби и съдове от изворите по хълмовете на града, предаде Асошиейтед прес. 

Хуан Гуайдо призова сънародниците си да излязат на национален протест по улиците на страната. Той обяви протестна кампания под мотото "Операция "Свобода", включваща демонстрации тази и следващата събота, 6 април, и отново призова за свалянето на Мадуро.

Мадуро обяви контра шествие същия ден под наслов "Операция в защита на свободата".

Във Венецуела вторник също бе почивен ден, след като през нощта 88% от страната остана на тъмно. Проблеми с електричеството имаше в 20 щата. Министърът на комуникациите и информацията Хорхе Родригес заяви, че ситуацията е в резултат на "най-сериозния терористичен акт". По думите му, извършена е диверсия в най-голямата ВЕЦ на страната. 

Стрелба на снайперист по ВЕЦ "Боливар" е причината за второто за месеца мащабно спиране на тока, съобщи вчера президентът Николас Мадуро. Атаката била извършена от хълм и предизвикала пожар на жизненоважно място за електрозахранването. Според него нападението е дело на "наемник, убиец, изпратен от опозицията, която извършва държавен преврат".

Предишното голямо спиране на тока бе на 7 март.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини