Радослав Милев: Построяването на мост до Крайно село става наложително

На сесията днес  Общинският съвет в Кърджали ще обсъжда два документа: Отчета за изпълнението на Програма за развитието на туризма в Община Кърджали за 2018 г. и приемане на Програма за развитието на туризма в Община Кърджали за 2019 г. С Радослав Милев, председател на Постоянната комисия по европейски проекти, туризъм и екология в местния парламент, говорим за задълженията на общинската администрация за развитието на сектора,за проблемите на фирмите в бранша, а също и за отражението в живота на кърджалийци. Обсъждаме и безопасността на гражданите при засилващия се трафик по бул. "Беломорски" в посока Гърция. Радослав Милев: Община Кърджали изпълнява формално задълженията си по Закона за туризма. Има някакъв консултативен съвет, в който участват само общински служители, няма представители на хотелиерите, на туроператорите, на ресторантьорите. Според администрацията, тези 24 000 лева , които постъпват от туристическия данък, и още 15 000 лева от категоризация на обектите, са всички средства за туризъм. Да кажем какво се случва с тези общо 39 000 лева: близо 20000 лева отиват за издръжка на работещите в т.нар. туристически център, до стадиона. Останалата част се използват същите тези хора от туристическия център да отидат на няколко семинара и изложения и с това се приключва. През 2018 г. им напомних да поддържат сайта, защото последната информация там беше с давност от година и половина.Сега поне сайтът работи. След като им обърнах внимание, свършиха нещо.

Язовир "Кърджали" е най-посещаваното място, табели за Главатарци и Енчец няма. Пътят до там е ужасен. Чистотата е под всяка критика. В село Енчец има едно огромно пространство край пътя, което се използва като нерегламентирано сметище. То се вижда от туристите и им прави лошо впечатление. Няколко пъти повдигам този въпрос, но сметището все още си стои.

Вече става неотложно и построяването на мост в Крайно село, който да свърже "Възрожденци" със зоните за отдих. Сегашният път не позволява преминаване на автобуси, с които идват туристите. Когато говорим за туризъм, това са нещата, които кметът и общинска администрация трябва да решат, а не да даваме заплати на двама души да разнасят рекламни листовки.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини