Тапи по магистрала Тракия заради ремонти

Започват ремонтите на три виадукта на магистрала "Тракия", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". От днес на 13-ия, 15-ия и 20-ия километър в посока София - Пловдив ще започне основно обновяване на съоръженията.

Виадуктите не били обновявани основно от построяването им преди повече от 30 години. Ще се ремонтират пътни плочи, греди, тротоарни блокове и хидроизолация. Ще се сложат нова асфалтова настилка, маркировка, предпазни парапети и мантинели. 

За да бъдат облекчени шофьорите, в края на работната седмица ще бъдат отворени по две ленти за движение в посока Пловдив, а в неделя и понеделник по две ленти към София. От Пътната агенция обещават ремонтите да приключат преди началото на туристическия сезон.

Тази седмица започна и ремонт на моста над река Тополница на “Тракия”. До 30 април от 77-и до 78-и км в посока Пловдив движението ще става само в изпреварващата лента, защото в активната и аварийната се ограничава. И там ще бъдат положена нова асфалтова настилки и хоризонтална маркировка.

До края на май трябва да приключи и ремонтът на моста над река Елшишка в платното за Пловдив. Той започна на 7 март и движението се осъщестява двупосочно в платното за София, което беше ремонтирано в края на 2018-а.

Преди дни регионалния министър Петя Аврамова каза, че ограничението от 90 км в участъка между Стара Загора и Чирпан заради неравностите там, което беше до края на март, е удължено до 30 септември. Както “24 часа” писа, очакванията са ремонтът да свърши до края на 2019-а, защото се търсят средства. Нужни са 60 млн. лв.

От АПИ апелират да се кара разумно и да се спазва стриктно въведената временна организация на движението по време на ремонтите.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини