Цецка Цачева нареди проверка от Антикорупцията на апартамента ѝ

Правосъдният министър Цецка Цачева сезира председателя на антикорупционния орган Пламен Георгиев, КНКОНПИ и главния прокурор Сотир Цацаров за придобития от нея апартамент на столичната улица "Юри Гагарин".

Това обяви самата тя пред журналисти в кулоарите на парламента.

След скандала с апартамента на Цветан Цветанов, стана ясно, че Антикорупционния фонд сигнализира и за съмнителна покупка на недвижими имоти от страна на министъра на правосъдието Цецка Цачева и депутата Вежди Рашидов. 

През юли 2018 г. министър Цачева закупува от строителната фирма "Артекс"апартамент с площ 199 квадратни метра. Като се прибави площта на допълнителните гараж и таванско помещение, общата квадратура на имота става 233 квадратни метра. Цената, която Цачева е платила през юли, когато сградата е била на етап "груб строеж", е едва 138 000 евро (т.е. малко над 590 евро за квадратен метър).

Седем месеца след сделката апартаментите в тази сграда, която е и една от най-луксозните в района, се продават на четворно по-високи цени от платената от Цачева.

По информация на отдел "Продажби" на "Артекс" жилищата на високите етажи в техните сгради се продават на цени около 2 200 евро на квадратен метър без ДДС.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Дя
    Дякон Викенти
    1 0
    21:39, 22 мар 2019
    Цецка Цачева е един оит типичните СЛУЧАЙНИЦИ във висшият ешелон на държавната власт Герба е пълен с такива като почнеш отгоре та до най долу
Последни новини