Шофьор псува катаджии в Момчилград, закопчават го

Проверка по чл.270, ал.1 от Наказателния кодекс във връзка с противоправно поведение на водач да пречи на служители от РУ-Момчилград да изпълняват задълженията си е започната в управлението. На ул.“Гюмюрджинска в града вчера малко след 14,30 часа полицаи спрели лек автомобил „Мерцедес“, който се движил без включени светлини. 62-годишният шофьор проявил вербална агресия към служителите на реда, които му обяснили нарушение е извършил и какво отношение ще вземат. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление и група „Охранителна полиция“ продължава работата по случая.

 27 автомобила и 57 лица са били проверени в специализирана операция вчера на територията на РУ-Крумовград за подобряване на обстановката по пътищата в общината  и предотвратяване на тежки пътни произшествия. Констатираните нарушения на ЗДвП са 26, като за тях са съставени 3 акта, 7 фиша и 16 електронни фиша. При проверките полицаи установили и 22 нарушения на Закона за гражданската регистрация, за които са съставени актове за неизпълнено задължение в срок от 30 дни да се заяви промяна на настоящ адрес.

Нерегистриран мотоциклет е бил засечен от полицаи от РУ-Кърджали в село Широко поле. С него се движил 16-годишен неправоспособен водач. Проверката по случая се извършва от сектор „Криминална полиция“ в РУ-Кърджали.

Бързо производство по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс за управление на нерегистрирано моторно превозно средство е образувано в РУ-Ардино. 45-годишен се движил около 10,30 часа вчера в село Жълтуша с мотопед без регистрация по надлежния ред. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Работата по случая продължава разследващ полицай.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини