Специализираната прокуратура обвини кмета на Червен бряг

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност кмета на Червен бряг Данаил Вълов.

Той е обвинен за длъжностно престъпление, за това, че през 2017 г., като публичен възложител по Закона за обществените поръчки, е нарушил служебните си задължения. Без да са били налице основанията в закона, кметът на Червен бряг е прекратил обществена поръчка за доставка на топъл обяд за социално слаби в Червен бряг и в град Койнаре, като по този начин е облагодетелствал две свързани с него фирми.

Вълов бе задържан (по Закона за МВР) на 20 март 2019 г. при провеждане на действия по досъдебно производство на Специализираната прокуратура, извършени от следователи в отдел "Следствен" на СП и подпомогнати от служители на КПКОНПИ и МВР. След като му бе повдигнато обвинение и взета паричната гаранция в размер на 75 000 лева, Вълов бе освободен.

Предстои Специализираната прокуратура да поиска от Специализирания наказателен съд кметът да бъде отстранен от длъжност.

По време на операцията бяха задържани и петима служители в общината, участвали в обществената поръчка. След разпит те също бяха освободени. За момента имат качеството на свидетели по делото.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини