Млади механици от Кърджали мериха сили в Пловдив

Пловдив пръв влезе в надпреварата за най-добър млад механик. В града под тепетата се проведе първото регионално състезание за определяне на участниците в националния финал „Най-добър млад автомонтьор и водач на моторно превозно средство“ 2019. 

Регионалната надпревара в Пловдив се проведе в Професионалната гимназия по машиностроене. В него взеха участие 11 отбора от ученици, изучаващи специалности, свързани с автомобилната техника в Пловдив, Пазарджик, Крумовград, Хасково, Кърджали, Карлово, Виноградец и Смолян. Всеки отбор включваше по 4 състезатели. Трима от тях се състезаваха в категорията „Най-добър млад автомонтьор", а четвъртият -  в „Най-добър водач на МПС".

Състезанието започна с решаване на теоретичен тест за автомонтьори, подготвен в три варианта ден по-рано от Министерството на образованието и науката и онлайн тест за водач на МПС, генериран от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

Надпреварата за най-добър автомонтьор очаквано предизвика силен интерес и оспорвана конкуренция между участниците. Отборно, състезателите изпълниха по 4 различни практически задачи. Състезателят с най-голям брой точки от всеки отбор изпълни по едно допълнително практическо задание. В индивидуалната надпревара победи Николай Петаларев от ПГМТ „Проф. Цветан Лазаров“, Пловдив. Титлата при отборното класиране отиде при ПГ по техника и технологии „Христо Ботев“,  Смолян.

Майсторското управление на автомобил събра около трасето в двора на гимназията-домакин десетки ученици и учители от участващите професионални гимназии. Те наблюдаваха последователно - успоредно и перпендикулярно паркиране, движение напред и назад в тунел и зигзагообразно заобикаляне на конуси за най-кратко време. Най-бърз бе Драгомир Тодоров от ПГМТ „Проф. Цветан Лазаров“,  Пловдив.

Победата в общата надпревара грабна отборът на ПГМТ „Проф. Цветан Лазаров“,  Пловдив. Възпитаниците на инж. Георги Гергов - Христо Христов, Николай Петаларев, Владимир Оджаков и Драгомир Тодоров ще премерят сили в националния финал от 11-ти до 13-ти април в ПГТ „Макгахан“ в София.

Тримата млади механици с най-високи индивидуални резултати от националното съзтезание ще представят страната ни в международния конкурс „Young Car Mechanic“, организиран от „Inter Cars S.A“ през май. Надпреварата ще се проведе в Полша, като сили ще премерят възпитаници на професионалните технически гимназии от България, Полша, Литва, Латвия, Естония, Унгария, Хърватска и Украйна.

 trafficnews.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини