Поисиевци станаха училищни шампиони по футбол в областта

Звук, стадион, напрежение, песни, движение, завои, топка… Усетихте ли пулса на играта, наречена футбол?

Страст, борба, гордост, великодушие, водачи, отборен дух, любов, усмивки, постижения… Ето го и вкусът на победата!

За 90 минути хората могат да се присъединят към духа на играта, да се уважават и да забравят житейските проблеми… Време е за 90-минутна почивка от ежедневието.

Хубавата игра и забавлението са по-важни от победата, но чувството да я извоюваш, превръща футбола в неописуемо изживяване.

През изминалите дни светът на паисиевци бе превзет от опиянението, наречено футбол, и от духа на успеха. Отборът на СУ „Отец Паисий“ стана първенец в Областния турнир за ученици във възрастова група 5-7 клас. Новината съобщи треньорът на тима Димитър Кичков и учител по физкултура в училището.

В надпреварата участваха отбори от различни училища от област Кърджали. Паисиевци победиха отборите на СУ „Никола Вапцаров“ – с. Бенковски с резултат 6:0 и на СУ „Хр. Смирненски“ – с. Черноочене с 1:0. След финалната победа над футболния тим на СУ „Никола Вапцаров“ – град Момчилград и класирането на първо място младите спортисти заслужиха честта да представят област Кърджали в зоналните първенства на по-късен етап.

Предстои футболен мач с победителя от област Хасково, за да се определи отборът първенец в ЗОНА Родопи.

Ето и имената нашите футболисти: Георги Павлов, Димитър Димитров, Петър Видински, Христо Колев, Васил Точев, Радослав Узунов, Божидар Ангелов, Александър Йосифов, Николай Димитров, Мохамед Раооф, Михаил Гергинов, Дженг Якуб, Николай Годуманов и капитана на отбора – Гюнай Азис.

Това са спортните ни герои, които заслужено завоюваха победи на терена! Поздравяваме ги с отличното представяне и им желаем успех в предстоящите срещи.

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини