Евакуираха сградата на бившия Окръжен съвет в Кърджали

Евакуация на всички посетители и работещи в сградата на бившия Окръжен съвет извърши на 20 март Пожарната в Кърджали. В сградата се помещават Бюрото по труда, Дирекция Социално подпомагане, Фонд Земеделие, Регионалното управление на образованието, Социалният патронаж, Радио Кърджали и други институции.

Евакуацията е част от пожаро-тактическо занятие на пожарната, съвместно с институциите, които са разположени в сградата на бул. България № 74. Това каза за Радио Кърджали Иван Стефанов, началник на Районната служба Пожарна безопасност и защита на населението в Кърджали.

Искахме да проверим за колко време ще се евакуират хората и каква е готовността на самата пожарна за работа при тази среда... Всички хора подходиха много отговорно, успяха да се евакуират в рамките на нормалното. Интересното в случая е, че по време на занятието възникна и реален пожар - една лампа в коридора. Винаги може да стане произшествие. Хората трябва да са готови да действат по съответния и адекватен начин. Ние трябва да подходим много отговорно към нашия живот, коментира за Радио Кърджали началникът на пожарната в Кърджали Иван Стефанов.

http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини