Тасим Тасим от НПСД критикува правителството за пенсиите, вини ДПС и ГЕРБ в съглашателство

На срещи с обществеността в Джебелско, координаторът на НПСД- Тасим Тасим, остро критикува новите правила за изчисляване на пенсиите, които сигурно ще ощетят десетки хиляди пенсионери.Това съобщава сайтът  rodopite.net.

Сайтът цитиа Тасим Тасим който заявява:„С изменението на ГЕРБ, ще се окаже, че хиляди граждани ще се пенсионират  с 160-170 лева, когато са очаквали 400-450 лева месечна пенсия. Пенсионерите в България са най-мизерстващите, в Европа и на Балканите. Нашите майки и бащи са заставени да преживяват с 100-130 евро на месец. Дори в Македония минималната пенсия от 2016г. насам е 420 долара. Сега ГЕРБ хитро орязва пенсиите на десетки хиляди бъдещи пенсионери. Това е жива подигравка с милионите възрастни хора в България”  . 

Десетки джебелчани изразиха своите притеснения, от измененията в пенсионното законодателство, които са прокарани без обществено обсъждане, с явната цел за орязване на и без това мизерните пенсии,твърди медията.

Координаторът на НПСД- Тасим Тасим съзря и явна коалиция между ДПС и ГЕРБ не само в парламента, но и на местно ниво в Кърджалийско:

„Всеки ден, съветници от ДПС са в офиса на ГЕРБ в Кърджали. Какво точно търсят там?... В държавни и общински служби, в Горското и ВиК, ГЕРБ и ДПС взаимно си пазят кадрите. Няма как да повярваме на Цвета Караянчева, че нямат "ортаклък" с Доган… "Ортаклъкът" е очевиден.” каза още координаторът на НПСД за Кърджали. 

 

Както е известно НПСД и „ВОЛЯ” заедно с Земеделският съюз "Александър Стамболийски" и партия "Обединена социалдемокрация" на Петър Дертлиев подписаха предизборно споразумение и ще участват заедно в евровота през месец Май, тази година като коалиция „ВОЛЯ-Българските Родолюбци”. 

Кърджали бг вести

 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини