Това ли е новият Pixel 4?

След като вече пуснаха първата бета версия на бъдещия си Android Q, следващото логично нещо, което очакваме с огромен интерес от Google, разбира се, е новият Pixel 4, който ще я използва.

Както обикновено сега цял куп знайни и незнайни уеб сайтове започнаха да се надпреварват да пускат „изтекли“ предварителни данни за устройството. Сред най-интересните „лийкове“ е този на SlashLeaks, който показва един много различен телефон от миналогодишния Pixel 3.

Според рендърите публикувани от сайта, Google са изоставили напълно ужасния прорез на екрана, който в актуалния Pixel е по-голям и грозен дори от този на оригиналния iPhone X.
Вместо него виждаме минимален прорез, много наподобяващ Infinity O дизайна на скорошния Samsung Galaxy S10/S10+.

Разбира се от тези ранни спекулации е трудно да се съди за физическите размери на устройството. Ако Google се спрат на вариант с дискретна предна камера (или камери) в комбинация със сензор под дисплея и супер тънка рамка, дори при диагонал между 6 и 6.2 инча може да се получи изключително компактен телефон с впечатляващо голяма полезна площ на екрана.

Още по-любопитно изглежда задната част на „Pixel 4”. До момента Google настояваха, че не са им необходими две или повече камери, за да предложат ефектен „дефокус“ в портретен режим и общо взето резултатите на досегашните Pixel-и безспорно потвърждават това. Всеки от тях без особени проблеми конкурира алтернативни модели с повече от една камера по отношение на т.нар. „боке“. Именно за това е интересно наличието на втора камера в публикувания рендър. Възможно е обаче тя да не е за постигане на дълбочинен ефект, а със съвсем различна функция – например предназначена за широкоъгълни снимки.

Също така интересен е фактът, че е запазен двутоналният дизайн на Pixel 3, което всъщност е добра новина, тъй като той е една от най-силните му черти, тъй като му придава наистина уникален външен вид.

Разбира се всички тези неофициални „течове“ на информация следва да се приемат със здравословна доза скептицизъм. Вероятно най-рано следващият Pixel ще видим чак през есента, когато обикновено се провежда медийното събитие Made by Google. До октомври обаче има още много време и вероятно дотогава ще станем свидетели на какви ли не причудливи слухове и спекулации.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини