Баровците с мерцедеси и беемвета с най-много катастрофи и нарушения през уикенда

61-годишна пешеходка била настанена под наблюдение в хирургично отделение на кърджалийската болница, след като била блъсната от „Мерцедес“ с 51-годишен водач на ул.“Булаир“ в областния град в неделя около 11 часа. Тестът за алкохол на шофьора е с отрицателен резултат. Съставен е акт. 22-годишен водач на „БМВ“ попаднал в Спешното отделение, след като вследствие на несъобразена скорост се блъснал в крайпътна канавка и колата се преобърнала в петък около 1 часа на разклона за село Патица. Шофьорът бил освободен след преглед. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт по ЗДвП. Вследствие на несъобразена скорост са другите две произшествия, които са само с материални щети. 35-годишен с „Мерцедес“ се блъснал в бетонен стълб между селата Конево и Бяла поляна. 27-годишна със  „Сеат“ се ударила в мантинела по пътя от Джебел за Кърджали. Тестовете на водачите за алкохол са с отрицателни резултати. Съставени са актове по ЗДвП.

Водач, управлявал след употреба на кокаин, е задържан в РУ-Кърджали. При проверка около 14 часа в събота в кв.“Възрожденци“ в областния град на лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 37-годишен, тестът на шофьора за наркотици отчел положителен резултат за кокаин. Мъжът отказал кръвна проба за анализ. Образувано е бързо производство по чл.343б, ал.3 от Наказателния кодекс и работата продължава разследващ полицай. 1,75 промила отчел тестът на 38-годишен водач на „Фолксваген“, който бил спрян за проверка в петък около 21 часа в Момчилград. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Шофьорът е  задържан за срок до 24 часа полицейското управление и е образувано бързо производство.  

Специализирани операции. 111 автомобила и 233 лица са били проверени в специализирана операция на териториите на полицейските управления в Кирково и Джебел за контрол на водачите и пътниците за използване на обезопасителни колани, детски обезопасителни системи, каски от мотоциклетистите. Констатираните нарушения са 23 и за тях са съставени 2 акта и 21 фиша по ЗДвП.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини