Над 5000 души наблюдаваха затвореното трасе на „Кърджали офроуд фест”.

Изображение 1 от 6

    Завърши шестото издание на „Кърджали офроуд фест”.Километри  - мръсна газ, разпъване на лебедките, запален автомобил в екстрема, ремонти, помощ от публиката. Горещата точка през вторият ден беше група от екстремни спускания по сипей в три различни ръкави, по шест/седем джипа едновременно.

    На старта първият ден застанаха 90 състезателни машини, а до финала достигнаха 68. Състезателите  от България, Гърция, Турция и Казахстан  мериха сили не само по екстремите и пресечените терени из Родопите, но и на затвореното трасе през третия ден около водното огледала в центъра на Кърджали, пред повече от 5 000 фенове на офроуд спорта. Състезателите в различните дисциплини направиха по 2 обиколки на трасето, което е с дължина 2000 метра и специално изградени изкуствени препядствия и денивелации на много къси разстояния. Почти всеки втори състезател изправяше публиката на крака и получаваше възгласи на одобрение, а показаните от тях резултати оформиха и крайното класиране.

    За поредна година в престижната надпревара „Кърджали офроуд фест” видяхме атрактивната  АТВ дама - Рени Христова с KTM 525 XC, която се качи на почетната стълбичка. Следвана от Симеон Стоянов и Стоян Стоянов и тримата от клуб “4x4 Adventure”.

    Туристическят клас беше разделен в две категории, като едната премина трасетата с GPS, а другато с пътна книга. Първи от категорията с GPS навигация са Емил Димитров/Андон Андонов от Петрич, а при втората група Крум Трендафилов/Ангел Хазуров с общо време 5h34:04.

    Победител в класа Standart до 2400 CC е асеновградския екипаж Мехмед Мехмедов/Живко Белев със Suzuki Vitara, а над 2400 CC Андриан Ноев/Страхил Стоянов с Jeep Cherokee. В „Standart +”, класа на автомобилите с промени и подобрения на двгателя на почетната стълбица застанаха Николай Колев/Христомир Илиев с Nissan Patrol.

    В най-бързият клас, с насечен и бърз терен без екстреми и шест отпаднали екипажа за трите дни, най-бързи бяха Живко Михайлов/ Гергана Михайлова.

    Двама отпаднали и трима  успешно преминали екстремните трасета в клас UTV/Buggy, като най-добър е екипажа Vabonti -Владислав Велков/Илиан Георгиев с общо време 4h01:18.

    Тежката артилерия в изданието “Кърджали Офроуд Фест” са Експертите  – така нареченият кралски клас, прототипи на най-бързите, най-добре оборудваните, най-силните и подготвени машини и пилоти е разделен в два класа - Прототипи и Модефицирани. Двете обиколки на затвореното трасе за тях бяха с по-голяма сложност и по-екстремни препядствия. В  трите дни на състезанието феновете имаха възможност да наблюдават тяхното майсторско шофиране и преодоляване на екстремите.

    В класа на модифициранте след оспорвана битка победители са представтелте  на клуб „Svoge 4x4” Калин Митров/Владимир Велков, следвани от Димитър Димтров/Христо Дряновски от „TermoKing”. Турските екипажи отстъпиха първите места на българите и се класираха от 7 до 9 място.

    Класа на Прототипите, където бяха и най-многобройните участници от Турция и Гърция, победител е смесеният екипаж Рулис Цикмесоглу/Млен Дечев с 24 минути пред Кириус Пампорис/Евтимас Казанздис.

    Последните щрихи от състезанието са снимките с всички участници и пожеланията за нови срещи.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини