Бойко Атанасов е новият шеф на Комисията по финансов надзор

Парламентът избра Бойко Атанасов за председател на Комисията по финансов надзор (КФН).

Кандидатурата му бе единствена и получи единодушната подкрепа на 134 народни представители.

Номинацията на Бойко Атанасов за поста дойде от представителите на „Атака“ в парламента, а той заема овакантеното от Карина Караиванова място, която се оттегли от ръководството на комисията, за да се присъедини към екипа на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

След като бе избран, Бойко Атанасов благодари на депутатите за гласуваното му доверие и положи клетва от парламентарната трибуна.

„Предстои ни много работа и се надявам, че тя ще бъде в колегиалност и активен диалог с бизнеса“, заяви той.

Новият шеф на КФН има магистърска степен по Планиране и прогнозиране на икономическите системи. Между 1996 и 2006 година е заемал различни длъжности в данъчната администрация към Министерството на финансите. От 2006 до 2017 година работи в системата на Националната агенция за приходите (НАП), включително до 2017 г. като изпълнителен директор на НАП.

От май 2017 до октомври 2017 е заместник-министър в Министерството на финансите с ресор оперативно ръководство и координация на дейността на дирекция „Данъчна политика“ в МФ и наблюдение и координация на дейността на НАП, агенция „Митници“, Агенцията за държавна финансова инспекция и Държавната комисия по хазарта. 

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини