22 °C

Иновативен бинарен урок по математика и информационни технологии

На 12.03.2019г. в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Кърджали се проведе иновативен бинарен открит урок по математика и информационни технологии под ръководството на г-жа Венера Сарлова– старши учител по математика и г-жа Нурджан Хабилова – ръководител на направление „ИКТ“. Урокът е част от поредицата уроци по проект „Иновативно училище”- „Като творя и уча, ще сполуча”. Използването на ИКТ по математика води до обогатяване знанията на учениците и до повишаване на дигиталната им компетентност.Предметите математика и информационни технологии поставят основите на методология, която намира приложение във всички области на общообразователната подготовка. Те взаимно се допълват и са в тясно взаимодействие. Така по един нестандартен и ефектен начин се съчетаха знанията и уменията по два предмета на учениците от пети клас.

Темата на интерактивния урок беше „Представяне на данни. Работа с диаграми.“. Г-жа Сарлова постави задачата в табличен вид и под нейно ръководство учениците я решиха математически и онагледиха с помощта на изучените диаграми, a г-жа Хабилова показа на петокласниците как бързо и лесно могат да се онагледят представените таблично данни, чрез компютър -  с програмата Excel.  Интересът на учениците беше на изключително високо ниво през цялото време. Теучастваха активно в час.

Гости на урока бяха директорът на училището –  г-жа Марияна Пеева,учители и родители.

Нури Хабилова

 
 


 
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Kardjali.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 23.05.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини