Здраво дрогиран зад волана на "Републиканска",друг кара пиян по "Беломорски"

32-годишен водач на лек автомобил „Рено“ управлявал след употреба на два вида наркотици, установиха полицаи от РУ-Кърджали. Колата била спряна за проверка в 16,40 часа вчера на ул.“Републиканска“ в областния град. Тестът на водача отчел положителен резултат за употреба на два вида наркотици – амфетамин и метаамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване и са взети проби за анализ. Шофьорът е задържан в полицейското управление за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство по чл.343б, ал.3 от Наказателния кодекс. 54-годишен е седнал зад волана на лек автомобил „Деу“ след употреба на алкохол. Колата била спряна от полицаи за проверка около 11 часа вчера на бул.“Беломорски“ в Кърджали. Тестът на водача за алкохол отчел 1,32 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление, образувано е бързо производство по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс.

Специализирани операции. 26 автомобила и 32 лица са били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Кирково вчера от 13,30 часа до 16 часа с цел противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места, ограничаване на причините за тежки пътни произшествия, установяване на автомобили, обявени за общодържавно издирване. Полицаите констатирани 7 нарушения на ЗДвП, за които са съставени 1 акт и 6 фиша.

Нерегистриран автомобил е бил установен от кирковски полицаи. Около 13 часа вчера в района на село Кирково бил спрян лек автомобил „Рено“, управляван от 49-годишен водач. При направена справка станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Група „Охранителна полиция“ продължава работа по случая.

Спасителни дейности. Спасителен екип на пожарната служба в Кърджали извадил крава, затънала в канавка в землището на село Жинзифово. Сигналът за помощ бил подаден вчера в 13,30 часа.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини