Млади мъже пострадаха при катастрофа на път за Крумовград, настанени са в болница

Двама пътници на 27 и 32 години пострадали при катастрофа по пътя от Кърджали към Крумовград, в района на село Вранско, и били настанени за лечение в кърджалийската болница. Малко след 13 часа вчера 59-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген“ изгубил контрол над управлението вследствие на несъобразена скорост и колата се блъснала в крайпътно дърво. Пострадалите пътници били транспортирани от екип на Центъра за спешна помощ в Кърджали, прегледани в Спешното отделение и хоспитализирани. Работа по случая продължава група „Охранителна полиция“ в РУ-Крумовград. Отново при движение с несъобразена скорост в района на село Кирково 30-годишен с „Фолксваген“ изгубил контрол над управлението и ударил насрещно движещ се микробус „Мерцедес“, управляван от 60-годишен. Шофьорът, причинил катастрофата, е с отрицателен резултат от теста за алкохол, а водачът на микробуса е с 0,91 промила. Вследствие на нарушена дистанция на бул.“Беломорски“ в Кърджали „Опел“ с 36-годишен водач блъснал спрял пред него за даване на предимство на пешеходци друг „Опел“. Не е констатирана употреба на алкохол. На виновните за произшествията водачи са съставени актове по ЗДвП.

Бързо производство е образувано в РУ-Крумовград за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 18 часа снощи в района на село Звънарка бил спрян мотопед с 49-годишен водач. Тестът за алкохол на мотопедиста отчел 1,47 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но мъжът отказал кръвна проба за химически анализ. Задържан е за срок до 24 в управлението и работата продължава разследващ полицай.

Специализирани операции. 41 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Кирково за времето от 13 часа до 15 часа вчера с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия, контрол за използването на обезопасителни системи, правоспособност на водачите, техническа изправност на автомобилите и наличие на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. За констатираните нарушения са съставени 1 акт и 2 фиша по ЗДвП.

. 11 огнеборци от службите в Кърджали, Момчилград и Крумовград гасили четири пожара вчера, причинени от небрежна работа с огън. Около 1,5 декара сухи треви и храсти обхванал огънят в землището на село Рани лист, отпадъци горели в землищата на селата Вишеград и Едрино. Екип на момчилградската служба загасил запален контейнер в града.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини