Полицията в Крумовградско направи хайка за обявени за общодържавно издирване

. Операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места, проверка на лица и МПС, обявени за общодържавно издирване, и ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия е била проведена на територията на РУ-Крумовград от 10 часа на 8 март до 22 часа на 10 март. В хода на операцията, в която са участвали по девет полицаи и жандармеристи, са били проверени 187 МПС и 267 лица. Констатираните нарушения на ЗДвП са 101 и за тях са съставени 24 акта и 77 фиша.

Бързо производства е образувано в РУ-Ардино за шофиране след употреба на алкохол. „Опел“ с кърджалийска регистрация, управляван от 56-годишен, бил спрян от полицаи в село Чубрика на 9 март около 15 часа. Тестът за алкохол на водача отчел 2,29 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но шофьорът отказал кръвна проба за химически анализ. Задържан е за срок до 24 часа в управлението. Разследващ полицай продължава работата по случая.

Екип на пожарната служба в Кърджали съдействал за пренасяне до линейката на ЦСМП пострадала туристка в местността „Каменната сватба“ край село Панчево. Жената паднала при посещението на природния феномен и наранила крака си. Инцидентът станал на 9 март около 12,20 часа. Около 13 часа на 10 март екип на същата служба помогнал болен гражданин да бъде свален до автомобила на Спешна помощ. 

Вследствие на небрежна работа с огън около 16,30 часа на 9 март били запалени сухи треви в землището на село Македонци. Екип на пожарната служба в Кърджали загасил огъня, преди да обхване големи площи. Няма нанесени щети.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини