Четирима пияници зад волана заловиха катаджиите по празниците

Четири бързи производства са образувани в полицейските управления в Кърджали, Кирково и Джебел за управление на автомобили след употреба на алкохол. 2,77 промила отчел тестът на 39-годишен, който се движил с „Фолксваген“ по пътя от село Крилатица към село Завоя. 2,50 промила е резултатът от пробата с техническо средство на 34-годишен, който управлявал АТВ в Кърджали. 2,21 показал тестът на 51-годишен водач, проверен в Джебел. 1,57 промила е резултатът на 53-годишен, проверен в Кърджали. Шофьорите са били задържани за срок до 24 часа в полицейските управления. Издадени са талони за медицински изследвания. Работата продължава разследващи полицаи.

Специализирани операции. 225 автомобила били проверени в специализирана операция на територията на областта през почивните дни за ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия, контрол на водачите за правоспособност, употреба на алкохол и наркотични вещества, наличие на застраховка „Гражданска отговорност“. За констатираните 65 нарушения са съставени 13 акта и 52 фиша по ЗДвП. Образувани са 4 бързи производства срещу водачи, управлявали след употреба на алкохол.

ПТП. Три са пътните произшествия в областта през почивните дни, без пострадали. Две от тях са причинени от движение с несъобразена скорост. По пътя от Ардино за село Светулка 20-годишен водач на „БМВ“ загубил контрол над управлението и се блъснал в крайпътна канавка. Между КПП „Чилик и Кърджали 30-годишен с „Фолксваген“ се ударил в мантинела. На паркинг в Кърджали при движение на заден ход 63-годишен водач на автобус ударил спрял автобус. И при трите произшествия не е констатирана употреба на алкохол. На виновните водачи са съставени актове по ЗДвП.

Нерегистриран автомобил е бил засечен от полицаи от РУ-Крумовград. На 4 март около 18,30 часа в село Бряговец бил спрян лек автомобил „Тойота“ с хасковска регистрация, управляван от 43-годишен. При направена справка се оказало, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Работата по случая продължава група „Охранителна полиция“ в РУ-Крумовград.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини