На върха в класацията за отлично владеене на немски език са ученици от ЕГ „Христо Ботев“- Кърджали

Ботевци отново покоряват национални върхове и доказват, че са най-добрите

С две призови награди, при изключително сериозна конкуренция, се завърнаха учениците от ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали, взели участие в Националното състезание по немски език, организирано от издателство “Клет България”. Град Ловеч бе домакин на Националния кръг на шестото национално състезание по немски език, което е едно от най-важните събития за учебната година за учениците, изучаващи немски език.

Няколко стотни е разликата  между първите трима отличени в надпреварата. ДанаяРимпопова от осми клас се класира на второ място, а Борислав Енчевот девети класе на  трето място. Езиковата гимназия “Христо Ботев” бе представена от 14 ученици, достигнали до националния кръг и е единственото училище с толкова голям брой ученици, участващи във всички нива на състезанието (A1, A2, B1, B2 и С1). Ботевци отново показаха знания на национално ниво и успяха да представят града ни достойно.

Освен участието в Националното състезание по немски език, възпитаниците на Езиковата гимназия „Христо Ботев“ имаха възможността да посетят археологическите и исторически забележителности в този регион. Те разгледахаКъкринското ханче, гробницата  Голяма Косматка, могила Грифоните, могила Хелвеция и църквата „Рождество Христово” при Шипка. Заредени със самочувствието на можещи и знаещи млади хора, участниците в състезанието се обогатиха и с впечатления от посетените обекти, запазвайки спомени и снимки от пътуването. Те знаят, че отново ще имат поводи да доказват, че са сред най-добрите. Пожелаваме им още бъдещи успехи!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини