Американското посолство писа Отличен (6) на Езиковата в Кърджали

Повод за високото признание е традиционното посещение на представители на американското посолство в ЕГ „Христо Ботев”, свързанис събитията, посветени на Месец на Америка в България и награждаване на най-добрите преводачи от английски на български език

          С почтен гвардейски шпалир и под звуците на Ботевия марш, в изпълнение на фанфарния оркестър на Гимназията, ръководството на ЕГ „Христо Ботев”, учители и ученици посрещнаха висши дипломати от Посолството на САЩ в България. В Гимназията пристигна зам.посланикът на САЩ  ДжъстинФридман със супругата и дъщеря си и Мат Хагенгрюбер – аташе по културата и образованието.

          След традиционното българско посрещане с пита и мед, гостите се срещнаха с учители и ученици от паралелките, изучаващи английски език. Борис Матеев и Кристина Хаджиева,ученици от 11. клас,представиха презентация, свързана с  историята на гимназията и безбройните постижения в различни области на науката и спорта и разнообразните дейности и проекти, които се реализират в училището.

          За добрата атмосфера допринесоха изпълненията на нашите музикални таланти  Ради Митрев, който потопи гостите в магията на Родопа планина, изпълнявайки на гайда популярни народни мелодии.Еврим Юзеир и Ради Митрев поздравиха присъстващите с английска песен, акомпанирани от китари. Тугай Селим,  финалист на състезание BEST за поезия, разчувства присъстващите с разтърсващото представяне на английски език на поемата „Земетресение“ на Раул Херера.

          На зам.посланик Фридман бяха зададени интересни въпроси от нашите възпитаници, касаещи възможностите за обучение в САЩ, както и работата по различни проекти, свързани с повишаване нивото на владеене на езика.

Срещата завърши с благодарности от Г-н Фридман за  доброто посрещане. Той изрази възхищението си от таланта и отличното представяне на учениците, както и от отличното им владеене на английски език.

          По-късно през деня в читалище „Обединение” се състоя церемонията по награждаване на най-добрите ученици, взели участие в състезанието за превод от английски на български в рамките на Месеца на Америка. Тази година са  оценени  преводите на 76 ученици в оспорвана конкуренция. Наградите се присъждат от посолството на САЩ и до последния момент не са известни имената на победителите. Състезателите са разделени в три възрастови групи – 10,11 и 12. клас като за всяка една от възрастовите групи има по един награден. Езикова гимназия „Христо Ботев“ бе представена повече от достойно с двама наградени ученици-Михаела Атанасова – 11клас и Анна Хаджиева от  12. клас. Успехите на възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев” са атестация за качественото чуждоезиково обучение.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини