От свежите сезонни вкусове до древната персийска кухня - 24К през март

Бондай Харвест с Гай Търланд (Bondi Harvest With Guy Turland)
Събота @12:30 ч.

Телевизионната поредица за първи път представя австралийския готвач Гай Търланд. Със запазената си марка - свежите сезонни вкусове – местния майстор-готвач, сърфист и любител на свободното гмуркане, ни показва уникална комбинация от здравословна, прясна и проста храна, вдъхновена от плажния живот.

На фона на известния слънчев плаж в Сидни Бондай Бийч, Гай ни представя съвършеното лятно меню с рецепти за закуска, обяд и вечеря. Той смята, че всички можем да избираме по-внимателно какво да ядем и показва как се приготвя не само вкусна, но и по-здравословна храна – дори когато става дума за шоколадова торта!

С приятна смесица от кулинарни рецепти, готвене на скалите с гледка към плажа и неизменния малък сърф, „Бондай Харвест с Гай Търланд“ е глътка свеж въздух.

Из Близкия изток с Найджъл Слейтър (Nigel Slater's Middle East)
Петък @13:00 ч.
Премиера на
8 март 2019 г.

Найджъл Слейтър потегля на кулинарно приключение в Близкия Изток, за да готви и да се храни с хора в Ливан, Турция и Иран, докато разкрива тайните на едни от най-старите кухни в света.

Найджъл посещава Иран - страна, забулена в мистерия и често присъстваща в новините. Той иска да разкрие тайните на персийската кухня, една от най-старите и най-влиятелни в света. Започва забележително пътуване, каквото рядко бива заснемано из оживената столица Техеран. Поканен е в домове, където се приготвят ястия по рецепти, предавани от поколения. След това се отправя на север, към бреговете на Каспийско море, за да се срещне с рибари, ловяли в миналото есетра заради прочутия ѝ хайвер и за да купи нар и шафран, две съставки, въплъщаващи близкоизточната кухня.

В Ливан Найджъл посещава столицата Бейрут в края на Рамадана и е поканен да отпразнува курбан-байрям с местно семейство, след което се отправя на запад към долината Бекаа близо до границата със Сирия и на юг до Набатия, близо до Израел. По време на това пътуване се възхищава на волята и издръжливостта на страната и народа ѝ, оцеляването и съхраняването им през десетилетията на война. Чрез културата и храната им разбира как това се отразява на гордостта им.

Турция предлага една от най-пъстрите кухни в света. Като готви и се храни с най-различни хора, Найджъл се запознава отблизо не само с храната, но и с живота в съвременна Турция. Пътува от шумния мегаполис Истанбул до земеделските области на Централен Анадол и през планините до Черно море, за да открие обширните и разнообразни земи, богати с традиции и местни вкусове.

От Венеция до Истанбул с Рик Стайн (Rick Stein: From Venice to Istanbul)
Петък @13:00 ч.
Премиера на 29 март
2019 г.

Популярният шеф готвач Рик Стайн потегля на паметна одисея през Италия, Хърватия, Албания, Гърция и Турция, за да проучи кулинарното наследство на легендарната Византийска империя.

Той ще разкрие нейната история и кухня и ще се наслади на храната, която мнозина свързват с празниците в източното Средиземноморие и Адриатика - здравословни, леки, вкусни ястия, които се съчетават съвършено със слънцето, далечните острови, охладеното вино и прозрачните морски води с цвят на аквамарин.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини