Сгъваемият Huawei Mate X излиза на пазара на цена от...

И Huawei влезе в състезанието на сгъваемите телефони, след като в неделя в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона представи своя Mate X, предназначен да бъде конкурент на Galaxy Fold.

Като се има предвид, че устройството идва с най-новите технологии - сгъваем дисплей и поддръжка 5G, от китайската фирма обявиха, че той ще се продава и на доста впечатляваща цена - 2299 евро или около 2600 долара. Той трябва да се появи на пазара в средата на 2019 година. 

С подобна цена той изпреварва представеният от Samsung смартфон, който ще се търгува за около 1980 долара. Също така той ще бъде по-скъп от най-скъпите модели на Apple на пазара в момента, пише CNBC.

Huawei Mate X разполага с 6,6-инчов OLED екран, който може да се огъват назад и така устройството да има дисплей от двете страни, когато е сгънато.

Устройството работи с най-новия процесор на Huawei Kirin 980 и Balong 5000 чипсет, който поддържа 5G. От компанията посочват, че той ще позволява на потребителите да свалят 1 GB филм, например, за едва 3 секунди.

Капацитетът на батерията му е 4500 mAh, като тя е разделена между две батерии в двете части на сгъваемия дисплей. По този начин моделът изпреварва Galaxy Fold, който е с 4380 mAh капацитет.

Нещо повече - от Huawei твърдят, че устройството може да се зарежда от 0 до 85% за 30 минути. Mate X е с 512 GB памет и 8GB RAM.

Това ще е първият 5G телефон на китайският производител. Технологичният производител е най-големият доставчик на телекомуникационно оборудване в света.

Източник: money.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини