Депутатите от БСП се отказаха от заплати и задължения

Редовният петъчен контрол в парламента е под въпрос, заради отсъствието на БСП от пленарна зала. Така депутатите от опозицията, задали въпроси, няма да могат да ги развият и да чуят отговори. 

Програмата на парламента днес предвижда ратификация на допълнителното споразумение към Меморандума за разбирателство между Министерството на образованието и Европейската организация за ядрени изследвания. Поради отсъствието на социалистите няма яснота дали ще се проведе парламентарен контрол. 

Председателят на ПГ "БСП за България" Корнелия Нинова заяви вчера в писмо до председателя на парламента Цвета Караянчева, че народните представители от левицата няма да ползват командировъчни средства от Народното събрание /НС/, както и служебни автомобили, разходи за гориво и нощувки в избирателните им райони. В писмото се посочва също, че Парламентарната група на "БСП за България" няма да получава и възнаграждение за периода на отсъствие от парламента.

Ето цялото писмо на Корнелия Нинова:

„Уважаема Госпожо Председател, 

Уведомявам ви, че народните представители от Парламентарната група на „БСП за България“ няма да ползват командировъчни средства от Народното събрание, както и служебни автомобили, разходи за гориво и нощувки в избирателните им райони. Парламентарната група няма да получава и възнаграждение за периода на отсъствие от парламента.

Организацията по промени в нормативните актове, регламентиращи възнаграждението на депутатите, е във Вашите правомощия.

Моля, когато пристъпите към промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, да обедините Вашите предложения с внесения от мен и групата народни представители от „БСП за България“ проект за намаляване и замразяване на заплатите на народните представители (Проект на решението за изменения на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, № 854-02-66/23.11.2018 г.). Необяснимо за мен той не се разглежда вече близо три месеца. 

Смятам, че е недопустимо в условията на нарастваща бедност и неравенство заплатите на депутатите да се увеличават автоматично на всеки три месеца с ръст на средната заплата на страната“.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Мина
    0 0
    14:34, 22 фев 2019
    Умник Гюро е тази госпожа Нинова. Така убедително ни баламосва,че като не са на работа,няма да получават пари, но истината е друга.Ходят, не ходят, получават си една трета от заплатата и толкова представителни. И аз искам така.
Последни новини